Новини

Дневният център предлага безплатна грижа за деца с увреждания

  • 11/6/2018

Безплатна дневна грижа, съчетана с рехабилитационни терапии и обучение, предлага Дневният център за деца с увреждания към Дома за медико-социални грижи за деца – Варна (кв. “Виница“). Осигурен е и безплатен транспорт със специализирани микробуси до заведението и обратно.
В Дневния център се приемат деца от 0 до 7- годишна възраст с двигателни дефицити, нарушения в моториката. За тях се грижи мултидисциплинарен екип, включващ лекар, медицинска сестра, възпитател и детегледачки. На всяко дете се изготвя индивидуален терапевтичен и обучителен план. Докато е в Дневния център, по график с него работят висококвалифицирани специалисти – кинезитерапевти, рехабилитатори, психолози, логопеди, специални педагози, ерготерапевт, монтесори терапевт, тифлопедагог, ресурсен учител като всичко е съобразено с индивидуалните потребности. Предлага се и индивидуален хранителен режим.
Към момента Дневният център се посещава от 23 деца, разпределени в групи. Целта на екипа е те да разгърнат своя потенциал, да компенсират дефицитите си, да се социализират и в последствие да се интегрират успешно в масовите детски и учебни заведения. Същевременно родителите да могат да се върнат към своите ангажименти и работа.
За информация и записване: Гинка Кърова, социален работник – 0887 500 411.