Новини

Безплатни терапии при логопед

  • 1/17/2024

Центърът за ранна интервенция и рехабилитация към Дома за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД – Варна), възстановява работата си с деца с логопедични проблеми. Терапиите са безплатни, а записването за преглед и консултация е на телефонен номер 0887 500 411.
Галина Добролевска, Нели Могорова и Невия Попова са логопедите в рехабилитационния център. Всички те са висококвалифицирани, с богат опит както с деца в норма, така със специални потребности. Работят с бебета в кърмаческа възраст с цел проследяване хранителните механизми на детето като кърмене, сучене, гълтане и преминаване към хранене с лъжичка. Целта е впоследствие да се постигне правилен говор. Специалистите проследяват нервно-психичното развитие на кърмачето от 0 до 12 - месечна възраст, както и на децата от 12 - месечна до 3 – годишна възраст. Паралелно с това се провежда и когнитивна терапия. За децата след 4-годишна възраст се въвежда и ограмотителен период.
Галина Добролевска е и довереният логопед за Варна на Асоциацията на пациентите с лицеви аномалии. Тя работи с децата с вродени цепнатини на устните и небцето.