Новини

Кулинарна работилница

  • 3/27/2023

„Кулинарна работилница“! Това бе поредното забавно предизвикателство, в което се впуснаха дамите от Клуба на родителя към Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. То стана възможно благодарение на гостоприемството и широките сърца на домакините от „Манджера“ - ресторант, пекарна, кафе, кулинарен магазин, сладкарница.
По време на работилницата шеф-готвачите на „Манджера“ показаха и дадоха възможност на дамите сами да си омесят най-вкусното тесто и да приготвят кифлички с мармалад. След това им разкриха и малък трик, с който руската салата става повече от превъзходна. Тайната обаче ще запазим за себе си.
Клубът на родителя бе създаден преди 3 години с идеята семействата на децата със специални потребности, ползващи услугите на ДМСГД – Варна, да получат разбиране, подкрепа и нови възможности за пълноценен живот. С течение на времето родителите, които участват в клуба претърпяха сериозна промяна, както емоционално, така и визуално. „Припомниха си, че за да са щастливи децата, те самите трябва да се чувстват добре. Плахостта и неувереността им останаха на заден план, а на преден излезе желанието да заявят себе си, да изразят нуждите си и да реализират отдавна загърбени лични цели. Майките намериха упора една в друга. Започнаха да се събират, да излизат заедно, да си споделят съкровени чувства и проблеми, намериха опора в групата. Всичко това им даде сили и тласък да променят живота си към по-добро“, обясни Весела Демирова – един от ръководителите на Клуба.