Новини

Ще празнуваме "Аз и моето семейство" за 18-а поредна година

  • 6/13/2018

Предстои 18-ото издание на празника „Аз и моето семейство“, който по традиция се провежда в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна, което ще се проведе на 16 юни, събота. От тази година обаче форматът се разширява. Поканени са както осиновителите и техните осиновени деца, така и семействата, преминали през Отделението за недоносени и новородени бебета в Дома. Началото на срещата е в 9.00 ч., а мястото главното фоайе на лечебното заведение. Много музика, песни, танци, игри и забавления очакват децата, а специалистите ще бъдат на разположение на родителите за консултации.
„Всяка година през нашето Отделение за новородени и недоносени преминават над 100 деца. С повечето се виждаме и през първите една – две години от живота им, тъй като с тях работят специалистите ни по ранна интервенция и рехабилитация. Създаваме специални връзки с децата, които бихме искали да продължим във времето. Затова от тази година разширяваме формата на празника „Аз и моето семейство“ “, обясни д-р Стефка Джанкова, директор на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. „С нетърпение очакваме да се видим отново и с осиновените дечица и техните семейства. Тези срещи винаги са радост за целия ни екип“, каза още тя.
Празникът „Аз и моето семейство“ стартира през 2001 г. в Дома за медико-социални грижи за деца във Варна, като по това време е уникален за страна. Инициативата за провеждането му е на д-р Джанкова, която заимства идеята от държави като Италия, Дания, САЩ.