Новини

Посланикът на Турция дари венископ на Дома

  • 3/29/2018

Посланикът на Република Турция в България Негово Превъзходителство д-р Хасан Улусой и генералният консул на Турция в Бургас – г-н Нурай Иньонтепе, посетиха днес, 24 март 2018 г., Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. Те бяха придружавани от своите съпруги.
В рамките на визитата си Негово Превъзходителство д-р Хасан Улусой дари, като жест на добросъседски и приятелски отношения между двете страни, уред за лесно локализиране на вени – венископ, който ще се използва в лечението на децата в заведението. Модерната апаратура позволява бързото и прецизно локализиране на венозния път дори при новородени бебета. Уредът е иновативно решение, приложимо за широк кръг от пациенти.
„Апаратурата, която получихме, е от най-висок клас и позволява манипулациите, свързани с откриването на венозен път при бебета и деца да бъдат максимално прецизни и безболезнени“, уточни д-р Стефка Джанкова, директор на Дома за медико-социални грижи за деца- Варна, след като благодари на посланика за направеното дарение. Д-р Джанкова обясни, че уредът е портативен и ще се използва както в Отделението за недоносени и новородени, така и при необходимост за останалите близо 300 деца, които са настанени или посещават за рехабилитация лечебното заведение.