Новини

Стартира приемът в Дневния център за деца с увреждания

  • 5/19/2017

Дневният център за деца с увреждания от 0 до 7 г. към Дома за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД) разширява дейността си и разкрива нова група. Родителите, желаещи да запишат децата си, следва да подадат заявление до директора на ДМСГД- Варна (на адрес: Варна, кв. „Виница“, ул. „Овеч“ №2).След като бъде проведен първоначален разговор със специалистите от ДМСГД – Варна, е необходимо родителите да се обърнат към Дирекция “Социално подпомагане”, Отдел за закрила на детето (за гр. Варна- ул. “Раковски” № 62) за направление за ползване на дългосрочна безплатна услуга.
Дневният център е предназначен за деца от 0-7 години с увреждания на опорно-двигателния апарат от периферен или централен произход, с или без психични затруднения. Той предлага безплатна алтернативна дневна грижа в рамките на работната седмица. Осигурен е безплатен транспорт от и до дома на всяко дете.
За децата в Дневния център се грижи висококвалифициран мултидисциплинарен екип от специалисти. Той включва педиатър, медицинска сестра, кинезитерапевт, рехабилитатор, ерготерапевт, логопед, психолог, монтесори терапевт, специален педагог и социални работници. Съобразно индивидуалните потребности и възможности, се предоставя комплекс от диагностични, лечебни, рехабилитационни, психотерапевтични, логопедични и социални услуги. Образователните планове също са индивидуални. Всяко дете получава специална образователна подкрепа според нуждите си.
В дългосрочен аспект, целта е децата със специфични потребности да се социализират и по възможност да се интегрират успешно в масови детски градини и училища.

За повече информация относно записването и приема в Дневния център: Гинка Кърова, специалист социални дейности - 0887 500 411.