Новини

Седмица на благотворителността ще се проведе във Варна

  • 5/2/2017

За втора поредна година Фондация „Оренда“ организира Седмица на благотворителността, която ще се проведе в периода 5 - 11 юни 2017 г. И този път част от средствата, събрани по време на кампанията под мотото „Време за добро!“, ще бъдат дарени на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД). Те ще бъдат предназначени за изграждането на детска площадка в двора на здравното заведение, която да отговаря на най-новите стандарти за безопасност и да е подходяща за деца с увреждания. Предходното дарение за ДМСГД, събрано по време на Седмицата на благодарността през 2016 г., бе в размер на 3 700 лв. Средствата бяха вложени за ремонт в Отделението за недоносени бебета в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна.
Благотворителната инициатива на Фондация „Оренда“ има и друга кауза, а именно – подкрепа за децата с аутизъм и техните родители. Партньори са Мисия „Промяна“, Клуб за народни танци „Моряците“, Фондация „Живот в спектъра“, PTPI The Dolphins.
По време на Седмицата на благотворителността ще се проведат поредица от инициативи. Част от тях са надиграване по народни танци, спортно състезание, лов на улики, изложба, благотворително бягане и коктейл. Организаторите отправят и предизвикателство към варненските фирми и компании – да си изберат конкретен ден от Седмицата, в който да набират средства благотворително или да споделят за каузата част от изработеното през конкретния ден (дни). На всеки участник ще бъде даден отличителен знак, който да го прави разпознаваем.
Повече подробности за Седмицата на благотворителността можете да получите на нейния Сайт : http://sedmica-na-blagotvoritelnostta.weebly.com/ или на Фейсбук страницата на Фондация „Оренда“.
Ако имате въпроси или желаете да се включите в инициативата можете да пишете на Фондацията на e-mail: orenda_varna@abv.bg.