Новини

Супервизия на Програма „Внучето на баба”

На 11.10.2010 г. екип на американската Фондация „Spence chapin”- Samanta Walker, Rita Taddonio, Ann Hasan и Milena Kazakov, заедно с партньорите си от българска страна- Фондация „Милосърдие” в лицето на Асения Панова и Живка Новкова, посетиха ДМСГД- гр. Варна на ежегодна среща с жените по Програма „Внучето на баба”. На срещата се направи ревизия на последната година – бабите споделиха пред американските си „шефове” за всички радости и трудности, които са срещнали в работата си през изтеклите 12 месеца.
На среща с ръководството на Дома и специалистите, подкрепящи ежедневната работа на бабите /психолози и педагози/, се размениха различни гледни точки за екипната работа и значимостта на програмата за преодоляване емоционалния дефицит на децата, настанени в ДМСГД- гр. Варна. За пореден път беше отчетено, че Програма „Внучето на баба” е в полза на децата и изградената през последните 12 години методология на работа от екипа е научно обоснована и подходяща за утвърждаване във всички домове и страни, където е внедрена.
На третата част от срещата, протекла един работен ден, Rita Taddonio представи своя презентация на тема „Разбирането на детето” пред хората заети с грижата за децата- медицински и немедицински персонал, както и бабите от програмата.
Денят завърши с емоционален финал- размяна на сърдечни поздрави и благодарствени грамоти на всички жени по Програма „Внучето на баба”, директора и специалистите, подкрепящи дейността й.