Новини

Презентация на оригиналната терапевтична Боуен техника

Екип кинезитерапевти от ДМСГД- гр. Варна, взе участие в представянето на оригиналната терапевтична Боуен техника на 07.10.2010 г. във ВМА- гр. София.
Техниката Боуен е нежна форма на естествено лечение. Това е уникална форма на нервно-мускулно възстановяване - работи не само чрез нервната система на структурно и мускулно ниво, но също и чрез лимфната система и системата на кръвообращението. Боуен лечението включва много леки движения, приложени на точно определени точки върху тялото, със значителни паузи между всяка от сериите на движение.
Техниката Боуен въплъщава истински холистичен подход към опазването на здравето – при дълбокото и цялостно отпускане на тялото се задейства способността му да се справя само с всякакви състояния извън нормата. Този метод позволява да се възвърне равновесието и хармоничното функциониране на тялото, да могат да се възстановят собствените защитни механизми и във всяка конкретна ситуация да избира оптималния баланс за поддържането на здравето в превъзходно състояние.