Новини

Обмяна на опит между родители

  • 6/14/2022

Родители на деца със специални потребности от Варна и Добрич се срещнаха в края на изминалата седмица, за да обменят опит. Домакин на разговорите бе Университетската ботаническа градина в Балчик към СУ „Св. Климент Охридски“, която осигури безплатен достъп на участниците. Варненската група бе представена от Клуба на родителя към ДМСГД – Варна, както и от директора на лечебното заведение д-р Стефка Джанкова и монтесори терапевтите Весела Демирова и Доротея Ризова. Клубът функционира успешно повече от 3 години и цели да подкрепя емоционално родителите. Участниците в клуба, сами споделят, че вече са претърпели пълна промяна, както психически, така и визуално. И най-важното превърнали са се в едно голямо семейство.
„Сега амбицията ни е да разширим клуба. Да привлечем към него и други родители, които имат нужда някой да хване ръката им“, сподели д-р Джанкова. Тя обясни на родителите от Добрич, че след отпадането на извънредното положение в страна, отново могат да ползват базата за настаняване в ДМСГД – Варна. Комплексът разполага с модерна апаратура и висококвалифицирани специалисти, което го прави предпочитан за лечение и рехабилитация на деца с проблеми в моториката от цялата страна.
Семействата от Добрич, присъстващи на срещата, също ползват услуга, осигурена от държавата в своя град, а именно на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.